Eğitimin Konusu Yollar zorluklarla kaplandığında ancak zorlu kişiler yol alır. Tüm işletmeler, yaşamları boyunca iç ve dış etmenlerden kaynaklanan birçok krizle karşılaşmaktadır.
Girişimciliğin doğuştan gelen bir yetenek mi olduğu, yoksa öğrenilebilir mi olduğu tartışıla gelse de, çok büyük olasılıkla işin doğrusu doğuştan gelen yeteneklerimiz ile deneyimlerimizin birleştirildiği ve kaynaştırıldığı bir durum olduğudur.
Güncel yönetim anlayışı tek bir beyinin kontrolünde ve tekeline olmaktan çıkarak idari, ekonomik, politik ve stratejik otoritenin ortak kullanılması kavramı doğrultusunda gelişmektedir.
Organizasyonların üst yönetimi, yöneticileri ve çalışanları tarafından yönlendirilen ve işletme içi tüm operasyonların etkinliği ve verimliliği, mali raporlama sistemlerinin güvenilirliği
Günümüzde finans yönetimi sadece muhasebe kayıtlarını tutmak, belirli dönem sonu raporları hazırlamak ve firmamızın ihtiyaç duyduğu fonları sağlamaktan öte anlamlar ifade etmektedir.
Doğrudan Finansal yönetim eğitimi almamış yöneticiler ve yönetici adayları için işletme yönetiminde yararlanılabilecek finansal tabloların tanıtımı, bütçe...
Satışlarımız ancak para kasamıza girdiğinde gerçekleşir. Satış görüşmelerinden başlayarak planlanabilir ve uygulanabilir tahsilat yöntemleri sistemi nasıl oluşturulur ve nasıl izlenir?
Müşteri portföyü oluşturmak delikli bir kovaya su doldurmaya benzer, kovanın dolması için ya daha fazla su koymanız ya da delikleri kapatmanız gerekir.
Satıcıların müşteri önünde kabul edilebilirliğinin ve başarısının bir göstergesi de sunduğu ürünü veya hizmeti karşı taraf açısından ne denli önemli ve değerli hale getirebildiğidir.
Eğer ünlü filozof işletme yöneticisi olsaydı “satabiliyorum, öyleyse varım(!)” derdi herhalde. Satın alma ve müşteri tercihleri kavramlarının her on yılda bir yenilendiği bir pazarda üstün yetkinlik ve yetenek sahibi ve ayrıca iyi yetişmiş satıcılara
İşletmelerin ayakta kalabilmesi ve sürekli olabilmesi için araştırma-geliştirme faaliyetleri ile yeni/yenilikçi ürünler üretmeleri ve bu ürünleri evrensel kurallara göre, değer yaratacak şekilde ve kendi bünyelerine uygun olarak...
Yaptığınız işin ya da ürettiğiniz ürünün sıradan olması sizin o işi sıradan bir biçimde yapmanızı gerektirmiyor. Her ne yaşıyorsanız, o işe fazladan değer katacak yolları bulmak ve uygulamak sizin elinizdedir.
Kişiler satın alma kararlarını çok değişik nedenlere dayandırıyorlar artık. Gelişen iletişim sayesinde ürün bilgisi ve erişe bilirliği çok arttı. Müşteri memnuniyeti ve sadakatini oluşturmak giderek daha zor oluyor.
İnsan ve müşteri odaklı yönetim sistemlerinde pazarlama iletişimi pazarla ve tüketiciyle temasa geçmek için kullanacağımız tüm araçların pazarlama karması ile bütünleştirilmesi ve bu doğrultuda planlanması süreçlerini kapsar.
Üreticilerin hâkim olduğu Pazar anlayışından bilgi akışını hızlandıran iletişim çağında tüketicinin tercihlerinin önde giden parametre olduğu bir pazar anlayışının doğal ürünleridir markalar ve markalaşma.
“Koçluk” ne danışmanlıktır, ne terapidir, ne eğitmenlik ne de yöneticiliktir. Doğru sorular ile kişilerde farkındalık yaratma ve danışanın sorunlarının üstesinden tek başına gelmeyi öğrenmesini sağlamayı amaçlayan bir gelişim sürecidir.
İşletmemizin boş olan pozisyonlarının yeni sahiplerini doğru seçmek için öncelikle o işin gerektirdiği yetkinliklerin belirlenmesi sonra da adayların arasından bu yetkinliklerin en fazlasına sahip olan(lar)ın seçilmesi gereklidir.
Adını Japoncada “S” ile başlayan “5” kelimeden alan ve Türkçeye Ayıkla, Düzenle, Temizle, Standartlaştır, Sürdür ve Geliştir olarak çevrilen, “5S” bir işyeri endüstriyel disiplin ve detay yönetimidir.
Bütünsel Kalite Yönetiminin çok önemli ve etkili metotlarından biri olan, proseslerin iyileştirilmelerinde istatistiksel teknikler kullanılarak, değişkenlik analizlerinin yapılması yoluyla
Şirket faaliyetlerinde ortaya çıkan başarısızlık maliyetleri rekabette en önemli engeldir. Gerek başarısızlık maliyetlerinin gerekse katma değeri olmayan faaliyetlerin belirlenerek, önleme ve değerlendirme maliyetlerine
FMEA çalışmaları ile; gerek ürün gerekse proses aşamalarında yüksek potansiyel risk taşıyan operasyon adımları incelenerek, önleyici faaliyetleri geliştirmek suretiyle, söz konusu risklerin azaltılması.
Artan rekabet karşısında gereken esnekliği gösterme yolları, yaratıcılığı ve matris organizasyonunu öğrenme etkinliğini arttırmak için kullanılan proje yönetimleri...